BACK

Ζεστή Σαλάτα με Φασόλια Μαυρομάτικα

Μια μεγάλη σαλάτα γεμάτη χρώματα και βιταμίνες! Μπορεί να σταθεί και για κυρίως αν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ ή να κάνετε αποτοξίνωση μετά από κρεοφαγία. Είναι όμως και το καλύτερο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα πλυμμένα
2 μέτρια καρότα κομμένα σε  ροδέλες
1 φλ. χοντροκομμένο σέλινο (με τα φύλλα του)
2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χοντροκομμένες, χωρίς τους σπόρους
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
αλάτι και πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μαυρομάτικα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζουμε τα καρότα με το σέλινο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να γυαλίσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε προσωρινά στην άκρη.

3. Αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τα φασόλια, τα καρότα και το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 45-60 λεπτά με το σκεύος σκεπασμένο. Γύρω στα 15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε τις ντομάτες.

4. Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει  και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με ωμά κρεμμύδια.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: