Ξέρω. Θέλετε να πιάσετε θέση στο τραπέζι. Κοπιάστε. Απόλυτη ηρεμία, ζεστός χειμωνιάτικος ήλιος, θάλασσα γυαλί, βότσαλα που λαμπυρίζουν.
Ο Γαϊτανάρος είναι μια ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα, στον ήρεμο όρμο των Κιτριών, 15 χλμ νοτιοανατολικά της Καλαμάτας.
Τα μοναχικά τραπεζάκια είναι μπροστά, δίπλα στο κύμα.
Είναι εκεί που ζητάς να καθήσεις για να είσαι κοντά στο νερό, για να σιωπήσεις πιο πολύ από να μιλήσεις. Τα διπλά και τα μεγαλύτερα είναι πιο πίσω, για τις παρέες.
Ιδανικό σκηνικό για να χαρείς θάλασσα και ήλιο μέσα στο χειμώνα. Τυχερή, που έχω φίλους που γνωρίζουν τόσο όμορφες γωνιές και με πήγαν μια Κυριακή πρωϊ, για να γιορτάσουμε τα καλά της μεσσηνιακής γης και θάλασσας.
Το ούζο βραβευμένο του Χριστόπουλου και το τσίπουρο άνευ γλυκανίσου του Κωστέα.
Το ελαιόλαδο στο μπουκάλι, θολό ακόμα, πρωτόλαδο, μέρος της μετάληψης.
Η τομάτα, χοντροκατσαρή ντόπια, ήρθε κομμένη τριαντάφυλλο πασπαλισμένη με ρίγανη Ταϋγέτου.
Ο γάβρος μαρινάτος, με στητή σάρκα. Οι γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα τομάτας και τυρί. Τα καλαμαράκια ψαχνωμένα, τρυφερά και σωστά τηγανισμένα, το χταπόδι ψητό στη σχάρα.
Α! και το ψωμί καψαλισμένο με ρίγανη, αλάτι και ελαιόλαδο.
Η ψαροταβέρνα Γαϊτανάρος είναι οικογενειακή υπόθεση, στην ίδια θέση από το 1977.
Ο μπαμπάς σήμερα εξακολουθεί να πιάνει τα ψάρια, ο γιος έχει αναλάβει το μαγαζί και η μαμά την κουζίνα.
Ό,τι και να φάτε θα το χαρείτε, γιατί θα έρθει καλοφτιαγμένο και θα σερβιριστεί με χαμόγελο.
Κιτριές Μεσσηνίας Πάνω στο κύμα Τηλ. 2721 058370
Ένα άρθρο από το Tastefull και την Βίκυ Κουμάντου