Ελληνικός καφές
Δημοσιέυτηκε: Wed, 12/15/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 12/04/2014 - 11:59
Ο παραδοσιακός μας ελληνικός καφές
Συστατικά:
2 γεμάτα κουταλάκια Ελληνικός καφές
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη, προαιρετικά
2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
Οδηγίες:
Βάλτε τον καφέ, την ζάχαρη (αν θέλετε) και το νερό σε ένα μπρίκι και τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά, κατά προτίμηση σε φλόγα και όχι σε ηλεκτρικό μάτι. Όταν ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, ανεβοκατεβάστε το μπρίκι στην φωτιά μερικές φορές, προσέχοντας να μην παραβράσει ο καφές. Σερβίρετε σε δύο φλιτζανάκια του καφέ.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: