BACK

Αυγά μάτια με σάλτσα ντομάτας

Αναλόγως την όρεξη και το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως. Η γεύση μοιάζει πολύ με τη στραπατσάδα, αλλά στην όψη αυτό το πιάτο διαφέρει! Στα παιδιά θα αρέσει πολύ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (4 votes)

Συστατικά:

6 κ. σ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη ώριμη τομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη ή αλεσμένη
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ντομάτα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά ακόμα.
Σπάμε τα αυγά πάνω από την τομάτα, χωρίς να διαλύσουμε τους κρόκους.

Ανά διαστήματα βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω  στα αυγά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε τα αυγά ζεστά.