Αυγά μάτια με σάλτσα ντομάτας
Δημοσιέυτηκε: Thu, 02/02/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 10/13/2016 - 12:46
Αναλόγως την όρεξη και το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως. Η γεύση μοιάζει πολύ με τη στραπατσάδα, αλλά στην όψη αυτό το πιάτο διαφέρει! Στα παιδιά θα αρέσει πολύ!
Συστατικά:
6 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη ώριμη τομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη ή αλεσμένη
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ντομάτα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά ακόμα.
Σπάμε τα αυγά πάνω από την τομάτα, χωρίς να διαλύσουμε τους κρόκους.
Ανά διαστήματα βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω στα αυγά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε τα αυγά ζεστά.
Προέλευση:
Πιάτο:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: