Brie με τρούφες
Μια πολύ ιδιαίτερη συνατγή για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, μια και δεν μπορούμε να βρούμε πόσο μάλλον να πληρώνουμε φρέσκια τρούφα κάθε μέρα.
Συστατικά:
1 ολόκληρο άκοπο BRIE με διάμετρο 20 cm 500 γρ.
τρούφα φρέσκια
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό τρούφας
Οδηγίες:
Ανοίγουμε το τυρί και κρατάμε το χαρτί και το κουτί συσκευασίας. Κόβουμε το brie οριζόντια με ένα μακρύ μαχαίρι .
Κόβουμε τις τρούφες σε λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε σε ένα μπωλ μαζί με το λάδι , τον χυμό τρούφας, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τις τρούφες στο κάτω μέρος του τυριού.
Τοποθετούμε και το πάνω μέρος και τυλίγουμε το brie μέσα στο χαρτί περιτυλίγματος και το κουτάκι που έχουμε κρατήσει.
Το φυλάμε δύο εως τρεις μέρες στο ψυγείο να ωριμάσει. Το αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα έξω από το ψυγείο πριν το σερβίρουμε.