Φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά με σαφράν
Δημοσιέυτηκε: Wed, 02/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 01/15/2016 - 09:45
Φοβερή καινοτομία στα σπιτικά ζυμαρικά το άρωμα και η γεύση που δίνει ο κρόκος Κοζάνης. Δοκιμάστε τα φρέσκα που είναι άλλο πράγμα!
Συστατικά:
750 γρ. αλεύρι σκληρό
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 γρ. σαφράν
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
νερό χλιαρό όσο χρειαστεί
Οδηγίες:
- Βάζουμε το σαφράν σε ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε μερικές ώρες.
- Βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας νεράκι, όσο χρειαστεί, για να γίνει η ζύμη καλή και να μην κολλάει στα χέρια. Χρειάζεται αρκετό ζύμωμα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με πετσέτα να ξεκουραστεί για να ανοίγει εύκολα.
- Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε μακρόστενες λωρίδες,πλάτους μισού εκατοστού, ταλιατέλες, ή φαρδύτερες λωρίδες, ενός εκατοστού, παπαρδέλες.
- Τα μαγειρεύουμε φρέσκα για 3-4 λεπτά ή αφού στεγνώσουν όπως τα συνηθισμένα ζυμαρικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο με την σάλτσα που μας αρέσει.
Tips
Αν έχετε όρεξη για ακόμα περισσότερους πειραματισμούς μπορείτε να κόψετε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και γεμίστε τα με τυρί, κιμά ή σπανάκι.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: