BACK

Γούστερ Σος Worcestershire sauce

Η συνταγή για σπιτική σάλτσα/dip Worcestershire μπορεί να περιέχει πολλά συστατικά, που συμβάλλουν στη μοναδική και σύνθετη γεύση της, αλλά είναι εύκολη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.9 (17 votes)

Συστατικά:

1/2 φλ. μπαλσάμικο 
1/2 φλ. μηλόξιδο  
1/2 φλ. πετιμέζι 
1/4 φ. κινέζικη σάλτσα ψαριού  
1 κ.σ. σόγια σος 
3 κ.σ. χυμό από κρεμμύδι ή 1 κ.κ αποξεραμένο κρεμμύδι 
1 κ.κ πιπέρι 
1/2 κ.κ κανέλα τριμμένη 
1/2 κ.κ γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κ.κ καγιέν
2 κ.κ παρθένο ελαιόλαδο 
2 μικρά κρεμμυδάκια πολτοποιημένα 
4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες 
1 κ.σ. τριμμένη τζίντζερ 
8 αντσούγιες ψιλοκομμένες
χυμός από ένα μοσχολέμονο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε τα ξίδια, το πετιμέζι, την σος ψαριού, την σόγια, και τον χυμό κρεμμυδιού στο μπλέντερ.
Σε αντικολλητικό μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα μπαχαρικά για ένα λεπτό περίπου.
Σε τηγανάκι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τις αντσούγιες, τα καβουρδισμένα μπαχαρικά, κι ψήνουμε για λίγο ακόμα περίπου ένα λεπτό. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ξίδι κι ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα  από το τηγάνι. Μόλις το μείγμα φτάσει στο σημείο βρασμού, βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά η σάλτσα. Περνάμε από ψιλή σίτα, και ανακατεύουμε μέσα τον χυμό μοσχολέμονου. 
μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κρατάμε την σος στο ψυγείο.