Μαριναρισμένο φαγκρί με αρωματικά
Η καλοκαιρινή απόλαυση της Μεσογείου.
Συστατικά:
1 ½ κιλό φαγκρί Kαλλιμάνης
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλάκια ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 μέτριο πράσο, κομμένο ροδέλες
2 κουταλάκια θυμάρι
6 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
400 γρ. καρδιές αγκινάρας
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τα αρωματικά βότανα και μισό κουταλάκι ζάχαρη. Χαράζετε το φαγκρί σε 3 σημεία από την κάθε πλευρά του.
Με ένα πινελάκι, αλείφετε όλο το ψάρι με το μίγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ψάρι σε ένα ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο, 2 σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά το πράσο.
Προσθέτετε 2 ½ κουταλάκια ζάχαρη, την ντομάτα και τις αγκινάρες και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το μίγμα.
Περιχύνετε το φαγκρί με τη σάλτσα και σερβίρετε.