Μπαστουνάκια με ξηρούς καρπούς
Δημοσιέυτηκε: Fri, 02/04/2005 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 07/03/2013 - 15:23
Συστατικά:
18 αυγά
1/2 kg. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 χούφτες σταφίδες
2 χούφτες φιστίκια Αιγίνης
2 χούφτες αμύγδαλα
Οδηγίες:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο mixer. Ρίχνουμε μισό κιλό αλεύρι άσπρο, τη σόδα, την βανίλια και χτυπάμε.
Προσθέτουμε σταφίδες, αμύγδαλα και φιστίκια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά (~15’) μέχρι να "δέσει".
Στη συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε κατά μήκος (σε μπαστουνάκια). Τέλος ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο μέχρι να σκληρύνει.
Ευχαριστούμε πολύ τον αρτοποιό του φούρνου 'Εξαρχος (Πειραιάς) για την παραχώρηση της συνταγής.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: