BACK

Μπομπότα (Ψωμάκι από καλαμποκάλευρο)

Κίτρινο ψωμάκι από καλαμποκάλευρο, γίνεται πιο λεπτό από τα συνηθισμένα ψωμιά και πιο πυκνό στην υφή,  πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε κρύο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

500 γρ. καλαμποκάλευρο
500 γρ. αλεύρι σταρένιο
30 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
1/2 λίτρο  ζεστό νερό
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Ρίχνουμε  στο μίξερ το καλαμποκάλευρο και το  περιχύνουμε με ζεστό νερό.
2. Ανακατεύουμε να βραχεί όλο και το  αφήνουμε να γίνει χλιαρό. 
3. Πλάθουμε  το ψωμί σε ταψάκι Νο 30. 
4. Λαδώνουμε  και πασπαλίζουμε σουσάμι. 
5. Πατάμε  τη ζύμη με τις παλάμες να απλωθεί ομοιόμορφα. 
6. Αλείφουμε  την επιφάνεια με ζεστό νερό, πασπαλίζουμε σουσάμι και πατάμε με τις παλάμες.
7. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το ψωμί τριγύρω, αρχίζοντας από την περιφέρεια και φτάνοντας μέχρι κάτω. 
8. Αφήνουμε αχάραχτο το κέντρο. 
9. Αφήνουμε  να διπλασιάσει τον όγκο του, και ψήνουμε  σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.