BACK

Μπουρανί

Χαρακτηριστικό πιλάφι από δεκάδες μέρη όλης της Ελλάδας που επισκιάζονται τον τελευταίο καιρό από τα ριζότο εισαγωγής. Από το βιβλίο "Ελληνική μαγειρική παράδοση, ένα παρελθόν με μέλλον" Εκδόσεις Les Livres du Tourisme των Αλέξανδρο Γιώτη, Ευθύμιου Καλόσακα και Αχιλλέα Παναγούλη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

500 γρ. ρύζι
150 γρ. ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. ντοματοπελτές
50 γρ. μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

 

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. 
 3.Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, καθώς επίσης και τον ντοματοπελτέ, τον οποίο έχουμε αραιώσει σε νερό.
5.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας.
6.Συμπληρώνουμε 2 lt ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το ρύζι.
Σερβίρεται σε πήλινο σκεύος και τρώγεται ζεστό ή κρύο.