Μύδια με σκόρδο και ούζο
Μύδια με σκόρδο και ούζο, αχνιστά και σκορδάτα είναι ο κατάληλος μεζές για ουζάκια.
Συστατικά:
500 γραμμάρια ψίχα από μύδια
10-15 μύδια με το κέλυφος
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6-8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο θρούμπι ή θυμάρι τριμμένο
1/3 ποτηριού τον νερού ούζο
1/3 ποτηριού του νερού νερό
Οδηγίες:
Αν τα μύδια είναι φρέσκα, τα πλένουμε καλά για να μη μείνει καθόλου άμμος, τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να ανοίξουν και μετά τους αφαιρούμε το κέλυφος.
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μύδια (και τα καθαρισμένα και αυτά με το κέλυφος) και τα τσιγαρίζούμε κι αυτά.
Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι,
το θρούμπι ή το θυμάρι και το νερό. Μόλις το φαγητό πιει τα υγρά του, το σβήνουμε με το ούζο (προσέχουμε πολύ, διότι με το ούζο το φαγητό παίρνει φωτιά) και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
Είναι ένας απίστευτα νόστιμος μεζές, πού για να τον ετοιμάσουμε χρειαζόμαστε μόνο 15 λεπτά.
Από το βιβλίο "Γεύσεις της Τασίας"- Τασία Δενδρινού
Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη