BACK

Ογκρατέν με φινόκιο και μπρόκολο

Ένα υπέροχο σουφλέ - ογκρατέν με υπέροχα αρώματα ούζου από το φινόκιο. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

2 ρίζες φινόκιο, πλυμένο και κομμένο
​100 γρ μπρόκολο κομμένο
40 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
50 γρ. αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι ζετσαίνουμε λίγο βούτυρο και σωτάρουμε το φινόκιο και το μπρόκολο
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα με τα αβγά, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε το φινόκιο και το μπρόκολο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα η ένα μικρό ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.