Πατατοκεφτέδες
Ένα νόστιμο ορεκτικό που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά! Συνοδεύονται με ελιές, με διάφορες σαλάτες, με αντζούγιες, με κάπαρη, με κίτρινα τυριά. Ταιριάζουν με ούζο, με τσίπουρο ή με λευκό κρασί.
Συστατικά:
1/2 κιλό πατάτες
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
ματσάκι μαϊντανός
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
150 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί τριμμένο
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο (περίπου) για το μείγμα των κεφτέδων
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε.
2. Τις τοποθετούμε, ενώ είναι ακόμα ζεστές, στο μίξερ, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ζυμώνουμε με τα χέρια (όχι στο μίξερ).
4. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπαλίτσες, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
5. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστοί.