Πατζαροσαλάτα με ραπανάκια, φρέσκα μανιτάρια και αυγά ορτυκιών.
Το ρόδι, τα καλοβρασμένα πατζάρια, η σπιρτάδα του σχοινόπρασου, το ωμό ελαιόλαδο και τα αυγά ορτυκιών, σερβιρισμένα σε μισό ρόδι, αποτελούν την ιδανική και θρεπτική επιλογή σαλάτας
Συστατικά:
Μισό ρόδι, ξεσποριασμένο και αδειασμένο
1 μεγάλο πατζάρι, βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 ραπανάκια,σε λεπτές φετούλες
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
2 μικρά μανιτάρια, σε πολύ λεπτές φετούλες
Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μηλόξυδο
3 βρασμένα αυγά ορτυκιών
Οδηγίες:
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το ρόδι, το πατζάρι και το σχοινόπρασο.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και μηλόξυδο κατά βούληση.
Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και κόλιανδρο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Καθαρίζουμε προσεκτικά το μισό του ροδιού και το διαμορφώνουμε σαν ένα μπώλ σαλάτας.
Βγάζουμε την μπασίνα από το ψυγείο και προσθέτουμε το ραπανάκι και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε στο μισό ρόδι.
Συνοδέυουμε με τα αυγά ορτυκιών.
Καλή Όρεξη!