Πως να κάνετε τα σκόρδα κονφί
Σκόρδα κονφί για να έχετε πάντα το σκορδάκι σας με όλα τα πλεονεκτήματα και το φαγητό εύπεπτο και μυρωδάτο.
Ακούσατε κονφί και πανικοβληθήκατε ?
Θα είναι κάτι περίεργο και δύσκολο για εμένα και που να μπλέκω, τι το χρειάζομαι εγώ το κονφί και άλλες τέτοιες σκέψεις ...
Το κονφί απλά είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι σεφ κυρίως για να σιγοβράσουν, σε λιπαρή ουσία, διάφορα προιόντα συνήθως πάπια, χήνα, κυνήγι και χοιρινό και να το διατηρούν για καιρό.
Το κονφί όμως εκτός από τα κρέατα σας λύνει τα χέρια και στα εσπεριδοειδή, λεμόνια πορτοκάλια αλλά και στις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ο όρος κονφί γενικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι ένα προϊόν εχει υποστεί επεξεργασία ώστε να διατηρηθεί για αρκετό χρόνο.
Ειδικά για το σκόρδο που είναι τόσο βασικό συστατικό για την υγεία μας, αλλά πολλές φορές βαρύ και δύσπεπτο, με την τεχνική κονφί γίνεται εύπεπτο δεν μυρίζει και πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές μας.
Το κονφί σκόρδο δεν είναι τίποτε άλλο παρά βρασμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο!!!
Σκορδάκι λοιπόν εύπεπτο, μυρωδάτο και υγιεινό μέσα στο βάζο με το λάδι επάνω στον πάγκο της κουζίνας μας έτοιμο για όλες τις συνταγές μας.
Συστατικά:
10 κεφάλια σκόρδα
500 ml ελαιόλαδο περίπου
2 κουταλιές μπούκοβο
4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
Οδηγίες:
Κόβουμε τα κεφάλια του σκόρδου ελαφρά στην επάνω πλευρά και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.
Αυτό το κάνουμε για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι μετά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε κόβοντας τις μαυρίλες και τα χτυπημένα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας μέσα την ρίγανη και το μπούκοβο.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και αφήνουμε να πάρουν ελαφριά βράση για δεκαπέντε λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε βαζάκια προσθέτοντας και επι πλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
Τα σκόρδα μας είναι έτοιμα για τις μαγειρικές μας και εύκολα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε.
Θα κάνουν τα φαγητά σας εύπεπτα υγιεινά και φυσικά μυρωδάτα.