Πως θα φτιάξετε το τέλειο γουακαμόλε ντιπ
Με βελούδινη υφή και απίστευτη γεύση θα εντυπωσιάσει και θα αγαπηθεί παρέα με τσιπς καλαμποκιού ή με ψημένες σπιτικές τορτίγια.
Συστατικά:
3 αβοκάντο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες
5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο προαιρετικά
Οδηγίες:
Κόβουμε το αβοκάντο αφαιρούμε το κουκούτσι του και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Με ένα πιρούνι κάνουμε το αβοκάντο πουρέ αφήνοντας και μερικά μεγάλα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας και την ντομάτα σε μικρά καρεδάκια αφού βγάλουμε τα σπόρια της.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά.
Εάν θέλουμε το γουακαμόλε πικάντικο προσθέτουμε και το πιπέρι καγιέν.
Σερβίρουμε με σπιτικές πίτες τορτίγια ψημένες στον φούρνο με πάπρικα και ελαιόλαδο.