Πράσινα λαχανικά με ντρέσσινγκ μουστάρδας και χοιρομέρι
Δεν είναι μόνο η ρόκα και το χοιρομέρι, είναι και η απίθανη σάλτσα που κάνουν αυτη τη σαλάτα ακαταμάχητη!
Συστατικά:
50 γρ. χοιρομέρι ψιλοκομμένο ή προσούτο
διάφορα πράσινα σαλατικά (μαρούλι, πράσινη σαλάτα, σπανάκι, ρόκα, λόλα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μπαλάκι από μοτσαρέλα για κάθε πιάτο
Για το ντρέσινγκ
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι λευκό
χυμό απο 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από την υγρασία τους.
2. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
3. Βάζουμε στο πολυμίξερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, την μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη σάλτσα.Διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι
4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσσινγκ.
5. Σερβίρουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με φέτες από το χοιρομέρι και προαιρετικά με ξερό σύκο κομμένο και μια μπάλα από μοτσαρέλα.