BACK

Σαλάτα Caprese με μελιτζάνα λάχανο και σπανάκι

Αυτή η σαλάτα Caprese με μελιτζάνα έχει κάτι το διαφορετικό με γεύσεις Μεσογείου και υλικά εύκολα και καθημερινά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

16 τεμ φετούλες μελιτζάνας πάχους 1 εκατοστού
6 τοματίνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100 gr κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
100 gr φρέσκο σπανάκι, λεπτοκομμένο
αλάτι, λιναρόσπορο, πιπέρι, ρίγανη, σουσάμι (κατά προτίμηση)
Ελαιόλαδο (αρκετό για να αλείψουμε τις μελιτζάνες)
2 μικρές τομάτες, αλεσμένες στο μούλτι
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο 15 ml (για την σάλτσα)

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το γκριλ μας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε την αλεσμένη τομάτα να βράσει,μαζί με το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη και όσα από τα μπαχαρικά επιθυμούμε.
Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι, τοποθετούμε 2 δάχτυλα νερό να βράσει.Όταν έρθει σε βρασμό,προσαρμόζουμε ένα σουρωτήρι στο χείλος του σκεύους και αχνίζουμε το
σπανάκι και το κόκκινο λάχανο για περίπου 5 λεπτά.
Η σάλτσα τομάτας πρέπει να βράσει για 10 λεπτά.
Εφ' όσον το γκριλ είναι έτοιμο,αλείφουμε τις μελιτζάνες μας με ελαιόλαδο,αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά.
Στήνουμε πυργάκια όπως φαίνεται στην εικόνα,κατά φαντασία,δεν χρειάζεται να έχει μια συγκεκριμένη σειρά υλικών.
Σερβίρουμε επάνω σε λίγο σάλτσα ή περιχύνουμε το πυργάκι μας με σάλτσα.

Καλή Όρεξη.