Σάλτσα πέστο Pesto Genovese
Κουκουνάρια, βασιλικός, ελαιόλαδο, και μία καλά ωριμασμένη parmigiano reggiano, είναι ο μυστικός συνδυασμός για τη σάλτσα σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Το ιταλικό πέστο αποτελεί μια σταθερή αξία, το φτιάχνεις πρακτικά σε πέντε κινήσεις και το αποτέλεσμα ποτέ δεν απογοητεύει.
Συστατικά:
4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από το πράσινο βλαστάρι
40 φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
200 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μικρό γουδί, λιώστε το σκόρδο σε πουρέ μαζί με 1 πρέζα αλάτι ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ.
Προσθέστε το βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε την παρμεζάνα, μετά σιγά-σιγά το λάδι σε συνεχή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς με το γουδοχέρι, όπως φτιάχνετε μαγιονέζα.
Δουλέψτε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πολτός.
Δοκιμάστε και εάν χρειάζεται αλατοπιπερώστε.
Χρησιμοποιήστε το πέστο αμέσως ή μεταφέρετε το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και καλύψτε το με ελαιόλαδο.