BACK

Σφυρίδα με μανιτάρια και κρεμμυδάκια στο φούρνο

Χειμωνιάτικο αλλά ελαφρύ πιάτο, αφού τη φρέσκια σφυρίδα τη βρίσκετε από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο περίπου. Αν θέλετε βέβαια να τη μετατρέψετε σε καλοκαιρινή απόλαυση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι. Όπως και να ΄χει πρόκειται για πεντανόστιμο θαλασσινό γεύμα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (8 votes)

Συστατικά:

800 γρ. σφυρίδα φιλέτο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή από κονσέρβα)
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C

Ξεπλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και πάνω του τοποθετούμε το ψάρι.

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το λάδι και περιχύνουμε τα φιλέτα.

Ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό και ψήνουμε το ψάρι για 15-20 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μείνει περίπου 1½ φλιτζάνι ζωμό στο τέλος.

Σουρώνουμε το ζωμό από το ταψί.

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σφυρίδας με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με πιλάφι και ανάμεικτη σαλάτα.

 

Tips

Παραλλαγή: Αφήνουμε λιγότερο ζωμό στο τέλος του ψησίματος, περιχύνουμε το φιλέτο της σφυρίδας με 200 ml κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη.