Σπαγγέτι με μπέικον και τσίλι
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:27
Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε μια μακαρονάδα για εσάς που σας αρέσουν τα πικάντικα και καυτερά! Το τσίλι ταιριάζει πολύ με τη λιπαρούτσικη, νόστιμη και τραγανή γεύση του μπέικον!
Συστατικά:
500 γρ. σπαγγέτι
1 κ.σ. λάδι
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
6 φέτες μπέικον χωρίς τη φλούδα σε κομματάκια
3/4 φλι. μασκαρπόνε
1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες:
Βράζουμε τα σπαγκέτι σε φαρδιά κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και το τσίλι για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και το τσίλι για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
Στην κατσαρόλα που είναι τα σπαγκέτι ρίχνουμε το τσίλι, το μπέικον, το μασκαρπόνε, το βασιλικό και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Σερβίρουμε βάζοντας στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε βάζοντας στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.