Τυροκροκέτες με σουσάμι και μέλι
Δημοσιέυτηκε: Fri, 03/16/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:26
Γλυκαλμυρές τυρομπουκίτσες! Τηγανητά μπαλάκια τυριού περιλουσμένα με μέλι και πασπαλισμένα με σουσάμι!
Συστατικά:
1½ φλ. γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι
3 κ.σ.μέλι
120 γρ. ανθότυρο
80 γρ. άσπρο σουσάμι ψημένο (στο φούρνο ή στο τηγάνι)
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Bράζουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας.
2. Όταν ο πολτός είναι συμπαγής και κρύος τον ζυμώνουμε με 2 κουταλιές σούπας σουσάμι, 1 κουταλιά μέλι και το τυρί.
3. Πλάθουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
4. Για να σερβίρουμε ζεσταίνουμε το μέλι, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: