Βακαλάος φιλέτο με αρωματικά βότανα σε λαδόκολλα
Το ψάρι στο χαρτί μπορεί να θεωρηθεί ίσως ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος ειδικά των ψαριών που δεν έχουν λιπος και είναι απαραίτητο να κρατήσουν τα υγρά και τη γεύση τους.
Συστατικά:
700 γρ. βακαλάος φιλέτο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
1 κ.γλ. δενδρολίβανο (αποξηραμένο)
½ κ.γλ. ρίγανη
1-2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα, θρυμματισμένα
αλάτι, πιπέρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º.
1. Πλένουμε και στεγνώμου σε χαρτί κουζίνας τα φιλέτα του ψαριού.
2. Κόβουμε τα φύλλα λαδόκολλας σε τετράγωνα, 30 x 30 εκατοστών περίπου. Σε κάθε τετράγωνο, τοποθετούμε από δύο κομμάτια βακαλάου.
3. Αναμειγνύουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη δάφνη, και το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το μείγμα τα φιλέτα του βακαλάου.
4. Διπλώνουμει τη λαδόκολλα και τυλίγουμε μέσα της το βακαλάο σαν πακέτο. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα πακέτα.
5. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
6. Βγάζουμε τα πακέτα από το ταψί, τα τοποθετουμε σε πιατέλα, και σερβίρουμε το ψάρι μέσα από τη λαδόκολλα.
7. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το βακαλάο.