BACK

Φιλέτα κοτόπουλου με κρέμα σοκολάτας

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για 4 μερίδες
4 φιλέτα κοτόπουλου (από 150 γρ.)
1 κρεμμύδι
5 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. βούτυρο μαγειρικής
2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. τοματοπελτές
250 ml κοτόζουμο
60 ml άσπρο κρασί
85 γρ. ξερά βερίκοκα
1 κ.σ. Κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (με αέρα στους 160°C).

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε απαλά. Αφαιρούμε πετσούλες και ίνες.

2.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σ' ένα

μπολ το αλεύρι και την κανέλα και  εκεί μέσα γυρνάμε πολλές φορές τα φιλέτα, ώστε να επικαλυφθούν πολύ καλά. Βγάζουμε λίγο από το μείγμα αλευριού και το βάζουμε στην άκρη.

3. Ζεσταίνουμε, το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το  αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.

4. Βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, την κοσκινισμένη σκόνη κακάο, και τον τοματοπελτέ στο τηγάνι και τα σιγοψήνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε διαδοχικά το κοτόζουμο και το κρασί και ανακατεύουμε κάθε λίγο. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

5. Αναμειγνύουμε μέσα σε ένα μπολ τη μονή κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το μείγμα κρεμμυδιών στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.

6. Τοποθετούμε τα φιλέτα κότας σε μια βουτυρωμένη φόρμα φούρνου και  τα

περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο για 20'­ .Τέλος τοποθετούμε τα φιλέτα σε πιάτα και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τους.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: