Φρούτα φλαμπέ και παγωτό μαστίχα
Δημοσιέυτηκε: Thu, 03/16/2006 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 05/25/2015 - 09:32
Συστατικά:
20 τεμάχια σύκα, αχλάδια, χουρμάδες ή
άλλα εποχιακά φρούτα
60 γραμμ. βούτυρο
120 ml μπράντι ή άλλο λικέρ
2 λεμόνια, με το ξύσμα τους
3 πορτοκάλια, με το ξύσμα τους
4 μπάλες παγωτό μαστίχα
4 καρδιές-φύλλα μέντας
Οδηγίες:
Πασπαλίστε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη. Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και αφού σκουρύνει ελαφριά, προσθέστε τα φρούτα και σβηστέ με το λικέρ ή το brandy της προτίμησης σας. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και αφήστε να βράσουν για 5'-8', ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα φρούτα. Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο με το παγωτό μαστίχας στο κέντρο. Γαρνίροντας με φύλλα μέντας ή καραμέλα.
Mια συνταγή του Νίκου Σαράντου
απο το βιβλίο Ελληνική Γαστρονομία -34 Έλληνες Σεφ Δημιουργούν