Γεμιστό κοτόπουλο
Ένα κοτόπουλο σκέτη νοστιμιά! Δοκιμάστε το με ένα ποτήρι Chardonnay.
Συστατικά:
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, μαϊντανό
γαλέτα, πάπρικα
ένα φλυτζάνι σταφίδες
200 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ψωμί σε κύβους
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Οδηγίες:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και βούτυρο, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ίδιο το κοτόπουλο και όταν ψηθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφού κρυώσουν, γεμίζουμε το κοτόπουλο. Το ράβουμε για να μην φύγει η γέμιση και το βάζουμε στο φούρνο, συνοδεύοντάς το συνήθως με πατάτες.
Ψήνουμε σε 200° C για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να ροδοκοκκινησει και μπήγοντας ένα σουβλάκι στο πόδι του κοτόπουλου, το ζουμάκι που θα βγει να είναι καθαρό.