BACK

Τραγανό σαγανάκι από Γραβιέρα Νάξου σε πουρέ μήλου

Το τυρί με τα φρούτα είναι ανέκαθεν ένας δυνατός συνδυασμός,που καλύπτει κάθε ουρανίσκο στο μέγιστο.

Αυτό το ορεκτικό είναι ο ρήγας μιας καλής σαμπάνιας ή η ντάμα ενός ξηρού αφρώδους οίνου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (7 votes)

Συστατικά:

300 gr γραβιέρα Νάξου
1 1/2 κόκκινα μήλα
100 γρ αλεύρι,για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι μπύρα
κρύο νερό
λίγα φύλλα σαλάτας
ηλιέλαιο για τηγάνισμα,η μικρή φριτέζα
αλάτι,πιπέρικατα βούληση
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Βάζουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε μια επιφάνεια κοπής, κόβουμε το τυρί μας σε τριγωνάκια.
Επειδή η φέτα του τυριού μας είναι μεγάλη και λεπτή, θα σπάσει εάν τηγανιστεί ολόκληρη.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, την μπύρα και νερό, έως ότου γίνουν ένα σφιχτό κουρκούτι.
Βρέχουμε τα κομματάκια τυριού και σε ένα πιάτο με αλεύρι, τα αλευρώνουμε παντού καλά.
Ελέγχουμε το λάδι, εάν είναι αρκετά καυτό, το βάζουμε σε πιο δυνατή, σταθερή φωτιά.
Περνάμε τα κομμάτια τυριών από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανά.
Η φωτιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς και ο χειρισμός της.

Εάν είναι πολύ χαμηλή,θα έχει ως αποτέλεσμα τα τυριά μας να βράσουν.
Παράλληλα με το τηγάνισμα, κόβουμε τα μήλα, με τη φλούδα και βγάζουμε τους πυρήνες.
Τα τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ χειρός μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και 5 κσ νερό.
Με το νερό, κανονίζουμε την υφή και την ρευστότητα που θέλουμε να δώσουμε στο μείγμα μας.
Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα τυριά σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι που περισσεύει.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ορεκτικού, δίνοντας ύψος στο φαγητό μας.

Μια καλή προσθήκη στη σούπα μήλου, είναι είτε μια κουταλιά της σούπας λάδι λευκής τρούφας, είτε 2 κουταλιές της σούπας bacon σε μικρά κυβάκια.

Καλή Όρεξη.