Ψητό κουνελάκι με φρέσκα αρωματικά, κατίκι και κουκουνάρι
Άλλος ένας τρόπος να απολαύσουμε το υπέροχο και υγιεινό κρέας του κουνελιού! Χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, οπότε προγραμματίστε το μαγείρεμα του, που θα αποδώσει όλες τις γεύσεις!
Συστατικά:
2 κουνέλια περίπου 1,5 κιλό το καθένα
100 ml ελαιόλαδο
750 ml λευκό κρασί
1 φλ. φρέσκα αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη, μαϊντανό)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γρ. κατίκι
3 κρόκους αβγών
50 γρ. κουκουνάρι
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
Οδηγίες:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αφήνουμε σε κρύο νερό με ξύδι για 4-5 ώρες. Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το σκόρδο και τα αρωματικά.
Αφήνουμε το κρέας μέσα στην μαρινάδα για 12-18 ώρες στο ψυγείο ανακατεύοντας τακτικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 180°C.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στο φούρνο.
Χτυπάμε το κατίκι με τους κρόκους, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με το μείγμα τα κομμάτια του κρέατος, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.