BACK

Μουχαλεμπί - κρέμα με ροδόνερο και αμύγδαλα

Αυτό το γλυκό μοιάζει με αρωματική και ελαφριά κρέμα. Μπορείτε να το κάνετε νηστίσιμο, αντικαθιστώντας το γάλα με γάλα σόγιας. Ίσως σας είναι πιο γνωστό με το όνομα μουχαλεμπί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (8 votes)

Συστατικά:

1/4 φλ. ρυζάλευρο

2 1/2 φλ. γάλα

2 κ.σ. ροδόνερο ή νερό με άρωμα πορτοκαλιού ή βανίλιας

1/4 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. τριμμένα αμύγδαλα

1/2 κ.σ. αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος

1/2 κ.σ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

1. Βάζουμε το ρυζάλευρο σε ένα μπωλ και το ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το μισό φλιτζάνι γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.

3. Αδειάζουμε σιγά – σιγά το ζεστό γάλα στο μπωλ με το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας διαρκώς.

4. Μεταφέρουμε πάλι το υλικό στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει.

5. Προσθέτουμε το ροδόνερο, τη ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα και το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά στη φωτιά.

6. Αδειάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα φυστίκια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε .