Ψάρι στη σχάρα με ντομάτες
'Ενα εξαιρετικό πιάτο όλο γεύση και αρώματα από τη Μεσόγειο. Γι’ αυτό το πιάτο προτιμούμε ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, όπως μπαρμπούνια, λαβράκι ή τσιπούρα, μεσαίου μεγέθους.
Συστατικά:
4 ψάρια μεσαίου μεγέθους, κατάλληλα για ψήσιμο
2-3 ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμός ενός λεμονιού
ρίγανη
Οδηγίες:
1. Βάζουμε το ψάρι να ψηθεί στη σχάρα που έχουμε λαδώσει ελαφρώς για να μην κολλήσει.
2. Στην ίδια ή ξεχωριστή σχάρα, ψήνουμε τις ντομάτες ολόκληρες. Ψήνουμε από όλες τις μεριές να μαλακώσουν, χωρίς όμως να ανοίξουν.
3. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει γρήγορα, πριν οι ντομάτες κρυώσουν.
4. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα.
5. Βάζουμε το ψάρι σε πιατέλα, περιχύνουμε με την κόκκινη, ζωντανή σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.