Σάλτσα βουτύρου
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 02/18/2013 - 02:13
Νόστιμη και βελούδινη σάλτσα με βούτυρο και κρασί και λεμόνι!
Συστατικά:
6 κ.σ. άσπρο κρασί
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
3 κρόκους
200 γρ. βούτυρο
χυμός 1/2 λεμονιού
1 πρέζα άσπρο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κ.σ. καυτό νερό
Οδηγίες:
1. Βράζουμε το κρασί με το δεντρολίβανο, μέχρι να να μείνουν περίπου 2 κουταλιές της σούπας αφέψημα.
2. Βγάζουμε το δεντρολίβανο και αφήνουμε το αφέψημα να κρυώσει.
3. Μόλις χλιάνει το αφέψημα χτυπάμε τους κρόκους με το μιξεράκι μέχρι να αφρίσει.
4. Το ζεσταίνουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο σε νιφάδες. Προσέχουμε όμως η σάλτσα να είναι λεία, πριν προσθέσουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
2. Βγάζουμε το δεντρολίβανο και αφήνουμε το αφέψημα να κρυώσει.
3. Μόλις χλιάνει το αφέψημα χτυπάμε τους κρόκους με το μιξεράκι μέχρι να αφρίσει.
4. Το ζεσταίνουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο σε νιφάδες. Προσέχουμε όμως η σάλτσα να είναι λεία, πριν προσθέσουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
5. Αρωματίζουμε τη σάλτσα με το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και προσθέτουμε το καυτό νερό για να σταθεροποιηθεί.
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: