BACK

Σπαγγέτι με κοτόπουλο και ανθότυρο

Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και που μπορεί να γίνει με το κοτόπουλο που έχει μείνει από την προηγουμένη. Η συγκεκριμένη μακαρονάδα είναι ακόμα καλύτερη αν σκορπίσετε πάνω στο ανθότυρο λίγα ψημένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα και αν αντί για σπαγγέτι  χρησιμοποιήσετε βιδάκι ή κοφτό μακαρονάκι ή κοχυλάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό σπαγγέτι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
λίγο λάδι
2 κ.σ.  γλυκάνισο
1/4 φλ. ούζο
1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
150 γρ. ανθότυρο

Οδηγίες:

1. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με τους κύβους του κοτόπουλου και αφήνουμε να τσιγαριστούν σε λίγο λάδι.

2. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο.

3. Ρίχνουμε σταδιακά το ούζο στο κοτόπουλο, ώστε να απορροφάται κάθε φορά.

4. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ρίχνουμε και την πάπρικα.

5. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε όπως συνήθως, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές λάδι.

6. Σ’ ένα βαθύ γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάζουμε τα μισά μακαρόνια, απλώνουμε από πάνω το μισό κοτόπουλο και τρίβουμε το ανθότυρο με το χέρι. Συνεχίζουμε τοποθετώντας και τα άλλα μισά υλικά και σερβίρουμε καυτά.