Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και φρέσκο τυρί κρέμα
Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο ιδανικό για δείπνο για δύο. Με βελούδινες υφές, έντονες γεύσεις και τα διακριτικά αρώματα των θαλασσινών να δίνουν το στίγμα. Δοκιμάστε το με το ζυμαρικό της επιλογής σας, ενώ μπορείτε να ενισχύσετε αν θέλετε τη γεύση χρησιμοποιοώντας τυρί κρέμα με αρώματα σκόρδου και βοτάνων.
Συστατικά:
500 γρ. ταλιολίνι
200 γρ. καπνιστό σολομό
2 σφηνάκια βότκα
1 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος
2. Βάζουμε το μείγμα σε μία μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το σολομό και τη βότκα στο μείγμα της κατσαρόλας. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
5. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μία κουταλιά μπρικ ή χαβιάρι.