Πλιγούρι βραστό με λάδι
Το πιάτο αυτό μπορεί να μαγειρευτεί με χιλιάδες τρόπους. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι νομίζετε πως ταιριάζει όπως για παράδειγμα λαχανικά ή ξηρούς καρπούς, π.χ. αμύγδαλα, αλλά και κάποιο τυρί στο τελείωμα. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως ελαφρύ κυρίως, ίσως μόνο με λίγο στραγγιστό γιαούρτι!
Συστατικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
25 γρ. φιδές
250 γρ. πλιγούρι
1 ½ ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το φιδέ, σπάζοντάς τον με τα χέρια. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να απορροφά το λάδι.
3. Ξεπλένουμε το πλιγούρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
4. Ρίχνουμε και το ζωμό και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
5. Αφήνουμε το πιλάφι να κάτσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.