Ajvar,σάλτσα πιπεριάς και μελιτζάνας
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 02/18/2014 - 12:52
Απίθανος μεζές με γεύσεις και αρώματα από μελιτζάνα και πιπεριές. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο. Σερβίρετε με μαύρο ψωμί, όπως σικαλόψωμο ή κριθαρόψωμο και κρεμώδες τυρί.
Συστατικά:
1/2 κιλό γλυκές πράσινες, κόκκινες ή / και κίτρινες πιπεριές
1 κίτρινη καυτερή πιπεριά (ή οποιαδήποτε μεγάλη καυτερή πιπεριά)
1 μέτρια μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με 1 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
1.Τοποθετούμε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2.Βουτάμε σε κρύο νερό και βγάζουμε τις φλούδες με βρεγμένα χέρια, καθώς και τα σπόρια και τα νεύρα τους.
3.Ψιλοκόβουμε τη σάρκα σε ένα ανοξείδωτο ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι και το ξίδι.
4.Ψήνουμε μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν ένα ομοιόμορφο chutney.
5.Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε σε ένα γυάλινο μπολ, περιχύνοντας ακόμα λίγο ελαιόλαδο.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: