Κεφτέδες με χόρτα και μυρωδικά
Νόστιμο μεζεδάκι, καλοκαιρινό χωρίς κρεατικά, παρά μόνο με χορταρικά και αρωματικά βότανα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον τύπο τυριού προτιμάτε, αρκεί να μην λειώνει και να μαστιχώνει πολύ με τη θερμοκρασία του τηγανίσματος. Συνοδεύει ιδανικά ένα ποτηράκι ούζο με πολλά παγάκια!
Συστατικά:
1 κιλό από διάφορα χόρτα (σπανάκι, καυκαλίθρα, σέσκουλο, ζοχοί, κουτσουνάδα-παπαρούνα)
250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
100 γρ. μάραθος
1/2 κιλό αλεύρι
1 αβγό
250 γρ. τυρί φέτα
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Kαθαρίζουμε τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε
Ανακατεύουμε τα χόρτα με αλάτι και τα ζυμώνουμε ελαφρώς.
Σουρώνουμε τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθo ψιλοκομμένα
Ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αβγό και το τυρί και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σαν κεφτέδες αλλά πλακουτσωτά στο σχήμα.
Γεμίζουμε το μισό τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές.