BACK

Κοτόπουλο με μέλι και αμύγδαλα

Κοτόπουλο διαφορετικό με άρωμα και γεύση από αμύγδαλα και μέλι!

Συνοδεύεται με λευκό ρύζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

4 στήθη κοτόπουλο
2 πρέζες φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 φλ. τριμμένα αμυγδαλωτά
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας
1 φλ. κοπανισμένα αμύγδαλα
1 αβγό χτυπημένο
3 κ.σ.ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
3 κ.σ. μέλι
½ φλ. λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες:

Αναμειγνύουμε τα αμυγδαλωτά, τα αμύγδαλα και τα χτυπημένα αβγά και πασπαλίζουμε με βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου και γεμίζουμε με το μείγμα από αμύγδαλα.
Ράβουμε ή περνάμε μια σούβλα από τη σχισμή και δένουμε τις φτερούγες και τα πόδια κοντά στο σώμα.
Τρυπάμε την πέτσα με ένα πιρούνι και αλείφουμε με το μείγμα από λάδι και μέλι.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς, αλείφοντας το συχνά με το λιωμένο βούτυρο και το ζουμί του. 
Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.