Λαχματζούν, Λιβανέζικη πίτα με κιμά
Από τα πιο κλασικά λιβανέζικα ή συριακά πιάτα.
Συστατικά:
Υλικά για τη ζύμη
1 κ.σ. ξερή μαγιά
1/4 φλ. ζεστό νερό
3 κ.σ. φυτικό έλαιο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
3-3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση
1/2 κιλό κιμάς
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
1 φλ.ι κουκουνάρια
αλάτι, πιπέρι και κανέλλα
Οδηγίες:
1. Αναμειγνύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" για 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά πολύ καλά τη ζύμη.
4. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε περάσει με λίγο λάδι ή βούτυρο, την καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της (περίπου 45-60 λεπτά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
5. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
6. Τεμαχίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια. Πλάθουμε καθένα από αυτά τα κομμάτια σε κύκλους πάχους μικρότερου από 1 εκ. (διάμετρος περίπου μίας πίτας από σουβλάκι)
7. Καλύπτουμε κάθε πίτα με τη γέμιση και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.