Μπρουσκέτα με γραβιέρα Κρήτης και ψητά λαχανικά
Δημοσιέυτηκε: Fri, 06/03/2016 - 12:14 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 18:40
Ολόκληρη η νοστιμιά της Κρητικής γραβιέρας σε μία μπρουσκέτα με πολλά λαχανικά.
Συστατικά:
8 φέτες ζυμωτό ψωμί
8 φέτες γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
4 κολοκυθάκια
4 κίτρινες πιπεριές
4 πιπεριές Φλωρίνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλ. ελιές ροδέλες
Οδηγίες:
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Απλώνουμε στις φέτες του ψωμιού από μισή κουταλιά ελαιόλαδο προσθέτουμε την γραβιέρα και βάζουμε στο γκριλ μέχρι να φρυγανιστούν και να λιώσει το τυρί.
Απλώνουμε στο λιωμένο τυρί τα λαχανικά, τις ροδέλες ελιάς και λίγο δεντρολίβανο.
Σερβίρουμε ψεκάζοντας με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο βασιλικό.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: