BACK

Πλιγούρι πιλάφι

Από τις πιο γρήγορες και εύκολες συνταγές, που μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν χρησιμοποιήσετε λάδι αντί για βούτυρο. Το πλιγούρι- πιλάφι μπορεί να σερβιριστεί με οποιαδήποτε σάλτσα της αρεσκείας μας, ακόμα και με σάλτσα από φαγητό που μας περίσσεψε. Συνοδεύει ωραία κεφτέδες με σάλτσα ή συκωτάκια τηγανιτά. Επίσης τρώγεται και με γιαούρτι ή απλώς ένα τηγανητό αβγό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

2 φλ. πλιγούρι
5 φλ. νερό
1/3 φλ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

1. Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι προσθέτοντας αλατοπίπερο.

2. Ρίχνουμε το πλιγούρι το οποίο έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά.

3. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δεν τα ανακατεύουμε καθόλου.

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: