Σάλτσα ντοµάτας για όλες τις χρήσεις
Συστατικά:
• 2 κιλά ώριμες ντομάτες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κρεμμύδια
• 50 ml λευκό κρασί
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
• 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
• 1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
• 1 κ. γλ. Αλάτι
• 4 φύλλα δάφνη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε τά κρεμμύδια και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα.
Οταν μαλακώσουν και γιαλύσουν τα σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε λίγο να φύγει το οινόπμευμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στήν κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσουν.
Όταν αρχίζουν να βράζουν ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε τα φύλλα της δάφνης και προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι λίγο ωμό ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε.