Κέικ αμυγδάλου
Αφράτο και βελούδινο σε γεύση και σε άρωμα κέικ αμυγδάλου! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ό,τι παγωτό θέλετε για να το κάνετε πιο καλοκαιρινό ή να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας για να το γαρνίρετε. Πάντως και έτσι όπως δίνεται στη συνταγή θα το λατρέψετε! Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου " Εύκρατες Γεύσεις"
Συστατικά:
450 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
7 αβγά
250 γρ. αλεύρι μαλακό
500 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη
2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Βάζουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, το αδειάζουμε από το μίξερ.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με μία ξύλινη κουτάλα.
5. Αφήνουμε το μείγμα περίπου 1 ώρα στο ψυγείο και μετά το τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
6. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου 1 εβδομάδα.