Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα
Σπιρτόζικη και λαχταριστή σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά.
Συστατικά:
2 1/2 kg κολοκύθα κόκκινη
5 αυγά χτυπημένα
1 ποτηράκι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
200 gr γάλα εβαπορέ
125 gr βούτυρο στην γέμιση
1/2 kg φέτα τριμμένη
1/2 kg φύλλο έτοιμο κρούστας
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Οδηγίες:
Καθαρίζετε την κολοκύθα, τη ζυγίζετε και την τρίβετε στον τρίφτη. Τη βάζετε αλατισμένη στο σουρωτήρι και την αφήνετε 1 ώρα να φύγουν τα υγρά της. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και ετοιμάζετε τη γέμιση. Παίρνετε ταψάκι Νο 30, στρώνετε σε βουτυρωμένο πάτο του ταψιού 3 φύλλα, βουτυρώνετε το κάθε φύλλο χωριστά.
Χωρίζετε τη γέμιση σε τρία μέρη και βάζετε επάνω στα τρία φύλλα το 1/3 της γέμισης. Από πάνω άλλα 3 φύλλα βουτυρωμένα και γέμιση. Τα φύλλα τα βάζετε σουρωτά για να γίνει η πίτα αφράτη. Τελειώνετε με 3 φύλλα. Το επάνω φύλλο το στρώνετε απλωτό. Χαράσσετε μπλακλαβαδωτά την πίτα.
Βουτυρώνετε το φύλλο το επάνω, το ραντίζετε με νεράκι και βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC και ψήνετε την πίτα για 1:30 ώρα.
Γίνεται μια υπέροχη πίτα. Με την ίδια συνταγή φτιάχνετε πίτα και με πράσινη κολοκύθα.