Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
Η απλή καθημερινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας που όλοι φτιάχνουμε στα σπίτια μας.
Συστατικά:
3 φλυτζάvια του τσαγιού κολοκύθι τριμμέvο και στυμμένο (το στύβουμε αφού το αλατίσουμε για λίγo, και κατεβάζει τα vερά του)
800 γρ. τυρί φέτα σκληρή χοvτροτριμμέvη
8-10 αυγά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή 10-12 φύλλα χειροποίητα
1 φλυτζάvι τού τσαγιού βούτυρο
Οδηγίες:
Γίνεται όπως και η πίτα με κολοκυθολούλουδα. Όμως στύβουμε το κολοκύθι με λίγο αλάτι για να μη λασπώσει η πίτα και ανακατεύουμε αυγά χτυπημένα, τυρί και κολοκύθι.
Προσοχή!
α) τα πάνω-πάνω φύλλα δεν τα βουτυρώνουμε ανάμεσα αλλά τα ραντίζουμε με νερό για να κολλήσουν,
β) δεν χαράζουμε την πίττα. Την βουτυρώνουμε από πάνω χωρίς να την κόψουμε. Την κόβουμε αφού την βγάλουμε απ’ τον φούρνο και όχι αμέσως.
Την σκεπάζουμε για λίγο μ' ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί να μαλακώσει και μετά την κόβουμε.
Σημείωοη:
Κατά παρόμοιο τρόπο γίνονται και οι χορτόπιτες.
Αντί για κολοκύθι ρίχνουμε ψιλοκομμένα και αχνισμένα χορταρικά, όπως μαΊντανό σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκια, κολοκυθάκια μικρούτσικα, κολοκυθολούλουδα κ.λ.π.