BACK

Κοτόπουλο παραγιομιστό στο φούρνο

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κοτόπουλο βάρους 2 έως 2,5 κιλών, μαζί με τα εντόσθια
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
χυμός 2 λεμονιών
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί (κατά προτίμηση Ζακύνθου) ή ελαφρό σέρρυ
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
1 αβγό χτυπημένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχουλα ψωμιού (γαλέτα)
½ φλιτζάνι του τσαγιού τυρί πικάντικο (κατά προτίμηση λαδοτύρι Ζακύνθου) κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το συκώτι, την καρδιά και το στομάχι του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Μετά προσθέτουμε τη γαλέτα, σκόρδο, τυρί, ρίγανη και χυμό μισού λεμονιού. Τα ανακατεύουμε καλά και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν τα ανακατεύουμε με το χτυπητό αβγό. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά. Μετά το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βάζουμε μέσα του τη δάφνη. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το ετοιμασμένο μείγμα και το βάζουμε στο ταψί. Βάζουμε γύρω του τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε επάνω ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μια έως μιάμιση ώρα.