Κουμπέμπα
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.
Συστατικά:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ
500 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο από την προηγουμένη
100 γρ. κιμά αρνίσιο
1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
1κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη .ι κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 φλιτζάνι νερό όσο πάρει
αλεύρι και άφθονο λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. κιμά αρνίσιο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ι/2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες .ι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιαντρο
1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
αλάτι
Οδηγίες:
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτετε τον κιμά και τον ροδίζετε ελαφρά. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε τη γέμιση για 3’- 4’ ακόμη.
2. Πλάθετε τη γέμιση σε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες και τους αφήνετε στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ
3. Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το περίβλημα. Προσθέτετε το νερό λίγο λίγο και αναμιγνύετε με κοφτές στροφές για να έχετε μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται.
4. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπάλες και τις αφήνετε να σταθούν για λίγο. Με βρεγμένα χέρια παίρνετε μια μπάλα, κάνετε με το δάχτυλο ένα βαθούλωμα και σπρώχνετε μέσα το μικρό έτοιμο κεφτέ από το ψυγείο. Κλείνετε το άνοιγμα και πλάθετε την μπάλα σε μακρουλό κεφτέ. Συνεχίζετε με όλους τους κεφτέδες και τους σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Τους αλευρώνετε ελαφρά και τους τηγανίζετε σε άφθονο λάδι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση από την προηγουμένη, ή λίγες ώρες πριν, για να μείνει λίγο στην κατάψυξη και να σταθεροποιηθεί το σχήμα του εσωτερικού κεφτέ.