Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς
Ένα ιδιαίτερο πιάτο με αρώματα και συνδυασμούς από τα Επτάνησα. Κανέλα, δυόσμος, πορτοκάλι και κρέας! Η πίτα αυτή παρασκευάζεται στην Κεφαλονιά κυρίως τις Απόκριες και της Αναλήψεως, οπότε και θεωρείται απαραίτητο φαγητό της ημέρας.
Συστατικά:
1300 γρ. αρνί ψαχνό
300 γρ. τυρί φέτα
1/2 φλ. ρύζι
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ντομάτα μπελτέ
4 αβγά
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. λάδι
1/2/ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
δυόσμο
κανέλα
φλούδα από πορτοκάλι
1/2 φλ. ζωμό κρέατος
18-20 φύλλα μπακλαβά
Οδηγίες:
Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το τυρί, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ντομάτα, βούτυρο, λάδι, μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο, κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Αφού το μείγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε λίγο ζωμό κρέατος και τα αβγά.
Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει απλώνουμε 8-10 φύλλα του μπακλαβά, τα οποία έχουμε βουτυρώσει.
Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια.