Κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ
Η original Crème brûlée στην ελληνική της έκδοση!
Συστατικά:
4 τεμ κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι γάλα (125 ml)
350 ml κρέμα γάλακτος
80 gr ζαχαρη αχνη
4 κ. σούπας ζάχαρη καστανή (32 γρ)
2 κ. σούπας ελληνικό καφέ (έτοιμο)
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα και προσθέτουμε τον καφέ.
Σε κάδο του μιξέρ, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της καστανής ζάχαρης. Περνάμε από ψιλή σίτα και γεμίζουμε τις φόρμες κρεμ μπρουλέ.
Παγώνουμε τις κρέμες στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100° C για 60 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
Ακριβώς πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και καίμε με φλόγιστο ή βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ στους 240 βαθμούς για 1-2 λεπτά.