BACK

Μακαρόνια με Χτένια, Κρόκο Κοζάνης, Μυρώνια και Καυτερή Πιπεριά

Μία συνταγή που γίνεται γρήγορα κι εντυπωσιάζει με τα αρώματα της!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

16 χτένια
1 πράσινο λεμόνι ξύσμα
λίγο ελαιόλαδο
400 γρ ζυμαρικό της επιλογής μας
600 ml ζωμό κοτόπουλο
600 ml ζωμό λαχανικών
1 ματσάκι μυρώνια
80 γρ βούτυρο γάλακτος
90 γρ κεφαλογραβιέρα σκληρή (παλαιωμένη)
1 γρ κροκό Κοζάνης
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
 

Οδηγίες:

Ανοίγουμε τα χτένια και κρατάμε τη λευκή σάρκα τους.

Βράζουμε τους δύο ζωμούς μαζί, προσθέτουμε τα ζυμαρικά,το σαφράν και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά.

Λίγο πριν τραβήξουν όλα τα υγρά τα μακαρόνια προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους παγωμένο, τα 60 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο και τη καυτερή πιπεριά.

Καίμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα χτένια ψήνοντας τα από τη μια πλευρά μέχρι να κάνουν κρούστα. Τέλος αρωματίζουμε με το ξύσμα. Σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια.

 

 

 

Tips

Όλων των ειδών τα ζυμαρικά ταιριάζουν με αυτή τη συνταγή.